Giriş
Kurumsal ağlar, bir şirketin iş sürekliliği ve verimli çalışması için önemli bir bileşen haline gelmiştir. Ancak, bu ağların güncel olmayan donanım ve yazılımlarla çalıştırılması, bir dizi risk ve sonuçları da beraberinde getirebilir. Bu yazıda, kurumsal ağ altyapısında güncel olmayan donanım ve yazılım kullanmanın risklerini ve sonuçlarını inceleyeceğiz.
Riskler
Kurumsal Network Altyapılarında Güvenlik Tehditleri
Güncel olmayan donanım ve yazılım, şirket ağını potansiyel güvenlik tehditlerine açık bırakabilir. Zararlı yazılımlar ve kötü niyetli saldırganlar, eski ve açıklarla doldurulmamış sistemleri hedef alarak şirket içindeki bilgilere erişebilir veya ağ üzerinde zararlı etkiler yaratabilir. Bu, şirketin itibarını zedeler ve mali kayıplara neden olabilir.
Güncel donanım ve yazılım kullanmak, ağın güvenliğini sağlamak için önemli bir adımdır. Örneğin Cisco Meraki gibi çözümlerde cihazlar ve yazılımlar sürekli olarak güncellenerek, bilinen güvenlik açıklarına karşı savunma sağlarlar ve şirketin ağını gelecekteki tehditlere karşı uygun bir şekilde korur.
Kurumsal Network Altyapılarında Performans Sorunları
Eski donanımlar, genellikle daha yavaş işlemcilerle ve çeşitli bileşenlerle çalışır, büyüyen ağ trafiğiyle baş edemez. Bu, şirket içinde yavaş internet bağlantıları, geciken veri transferleri ve genel ağ performansında düşüşlere neden olabilir.
Bu durumda, güncel donanım ve yazılım kullanarak daha hızlı ve daha verimli çalışan bir ağ oluşturmak önemlidir. Tek arayüzden bulut tabanlı şekilde yönetilen araçlar yenilikçi çözümler sunmanın yanında güncel teknolojiler kullanacağı için optimum performans sağlayacaklardır.
Kurumsal Network Uyum Sorunları
Kurumsal Network altyapıları oluşturulurken en uygun maliyetle bulduğumuz cihaz ve yazılımları kullanmak isteriz. Tasarımı da farklı markalara göre oluştururuz ancak zaman geçtikçe uyumluluk sorunları olduğunu fark ederiz çünkü cihazlar ve yazılımlar farklı üreticiler tarafından farklı vizyonlarla üretilir, geliştirilir. Bu nedenle kurumsal network altyapılarında bir ürün yumağından çok sisteme odaklanmak ve olabildiğince az bakım maliyeti gerektirmesine dikkat etmek gerekir.
Sonuç
Sonuç olarak, Kurumsal Network altyapısı oluştururken güncel cihaz ve yazılımlar kullanmak dahası bulut tabanlı sistemlere yoğunlaşarak uzun vadeli projeler geliştirmek çok kıymetli. Böylece sürekli maliyetler ve iş devamlılığı ile ilgili sorunların yanında aşağıdaki etkilerden de kurtulabiliriz. IT personel ve zaman maliyeti azalırken iş geliştirme de kolaylaşır.
- Veri güvenliği ihlalleri ve hassas bilgilerin kaybı.
- Şirketin itibarının zedelenmesi ve güven kaybı.
- Maliyetli sistem arızaları ve onarımlar.
- İş sürekliliğinin ve verimliliğinin düşmesi.
- Yasal düzenlemelere uyum sorunları ve olası cezalar.
Kurumsal Network çözümlerinde Doğuş Elektrik elektronik olarak en doğru tasarımla, düşük maliyetli ve uluslararası standartta çıktılar elde etmeniz için yanınızdayız.