II. dünya savaşının ardından tüm dünyada çok sayıda sektörde sıçramalar yaşandı. Gelişme gösteren temel sektörlerden biri de elbette inşaat sektörüydü. Kaba inşaat bir kez tamamlandıktan sonra alanla ilgili değişiklikler yapmak bütçe ve zaman açısından maliyetli bu nedenle, 1950’li yıllardan itibaren ofis içi ortamda zaman ve bütçe maliyetlerini azaltırken, kablolama ve çeşitli kolaylıkları da sağlayabilmek için yükseltilmiş döşeme kullanılıyor. Yükseltilmiş döşeme uygulamaları hakkında yazdığımız bu makaleyi de okuyabilirsiniz.
Yükseltilmiş döşeme nedir: Yükseltilmiş döşeme, var olan döşemenin üzerine yerleştirilen ikinci bir döşeme katmanıdır.
Neden Yükseltilmiş Döşeme Kullanırız?
Zaman içinde değişen ihtiyaçlar nedeniyle inşaat masraflarına girmemek için kullanılabilir daha önce de söylediğimiz gibi bunun yanında yükseltilmiş döşeme bir veri merkezinde uygulanacaksa ağırlık, afet durumları gibi farklı standartlar da devreye giriyor. Günümüzde yükseltilmiş döşemeler farklı şekillerde üretilebiliyor; Çelik, ahşap, fayans, LVT gibi seçenekleri mevcut. Her bir ürünün de amacı farklı elbette ancak biz bugün yükseltilmiş döşemenin 5 avantajına değineceğiz.
Yükseltilmiş Döşemenin 5 Avantajı
1- Kabloları Göz Önünden Çeker
Ofis ortamında en rahatsız edici şeylerden biri her yerden çıkan kablolardır. Uygulamalanın en büyük faydalarından biri yapısal kablolama işlerinde müthiş kolaylık sağlaması. Zeminin altında düzenli şekilde sıralanmış kablolar yalnızca göz önünden çekilmesiyle fayda sağlamaz daha uzun ömürlü olacakları için bakım, onarım maliyetlerinden de sizi kurtarır. Ayrıca hava akımının önemli olduğu yerlerde de kablo düzeni iklimlendirme açısından fayda sağlayacaktır.
2- Değiştirmek, Geliştirmek, Tamir Etmek Kolay
Herhangi bir karesinde sorun olduğunda kolayca değiştirilebileceği için alan ile ilgili hiçbir operasyonel engel çıkarmaz.
3 – Kolay erişim ve Bakım
Daha önce de bahsettiğimiz gibi veri merkezi, sistem odası gibi detaylı işlerin olduğu alanlarda kolay erişim sağlar. Herhangi bir iklimlendirme yada kablo sorununda mühendis veya tekniker personel doğru alanı tespit ederek hızlıca sorunu çözebilir.
4 – İklimlendirme Kolaydır
Hava akımını yönetmek kolaylaşır. Döşemenin içerisinde dolaşan hava daha eetkili şekilde ortamın iklimini kontrol edebilir. Uzun vadeli enerji maliyetlerini de düşürücü bir süreçtir.
5- Daha Estetik Bir Görünüm
Yükseltilmiş döşeme, fonksiyonellik açısından etkili olduğu kadar, görünüm açısından da fayda sağlıyor. Farklı renklerde ve ihtiyaca göre malzemelerde üretilebiliyor.
Sonuç
Yükseltilmiş Döşeme, uygulandığı alanın daha estetik görünmesine fayda sağlarken, bakım onarım masraflarını düşürüyor. İklimlendirme konusunda fayda sağlıyor, afete duyarlılığı artırıyor, daha geniş çalışma alanları oluşmasını sağlıyor. Bu malzemenin doğru uygulanması; ev, ofis, veri merkezi aslında tüm alanlarımızda fayda sağlayabilir. Proje fikirleriniz için bizlere ulaşmaktan çekinmeyin.
1987 yılından bugüne ilk gün heyecanımızla ve her an gelişen vizyonumuzla hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Teknoloji, tasarım ve mimari trendlere ayak uyduruyoruz. Bilişim sektöründe uluslararası kalite standartlarını sağlıyor, kaliteli ekonomik çözümlerle kalıcı işler yapmanıza destek oluyoruz.
30 yılı aşkın tecrübemizi uzman operasyon ekiplerimize yansıtıyor, bireysel gelişimlerine ve mutluluklarına odaklanıyoruz çünkü biliyoruz ki çok uzun yıllardır sıfıra yakın hata ile çalışmamızın temelinde ekip ruhumuz var. Bizler, Uptime ATD uzmanlarımız ile birlikte 60 kişiyi tüm ihtiyaçlarınıza yanıt vermek için işimizin başındayız. Birlikte uluslararası standartlarda kalıcı projelere imza atmak için sabırsızlanıyoruz.