Bulut tabanlı yönetim sistemlerinden biri olan Cisco Meraki’nin Access point’lerine (erişim noktası) odaklanacağımız bir yazı kaleme almak ve bu konudaki ihtiyaçlarınıza göre sizleri yönlendirmek istedik. Konuya hiç hakim değilseniz Cisco Meraki Nedir? (yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Projenizle ilgili teklif yada danışmanlık almak isterseniz Cisco Meraki sayfamıza giderek bizlere ulaşabilirsiniz.
Kablosuz ağ ürünleri, anahtarlama (switch), sensör , kamera, güvenlik ürünleri, mobil cihaz yönetim imkanıyla operasyonel maliyetler düşüyor. Kurumsal network alt yapı sistemleri arasında bizce de en iyi arayüzlerden birine sahip ürün ve çözüm. Son zamanlarda tamamladığımız önemli projelerden FMV Işık okulları Cisco Meraki projemiz hakkında yazdığımız makaleyi okuyabilir, geçtiğimiz süreçleri inceleyebilirsiniz. Şimdi gelin birlikte Cisco Meraki access point’lerin özelliklerini inceleyelim.
Cisco Meraki – Access Points (Erişim Noktaları)
Erişim noktaları günümüzde kablosuz ve kablolu olarak ayrılıyor. Wireless Access Points ibaresini gördüğünüzde bu erişim noktasının kablosuz olduğunu anlarsınız. Cihazların mümkün olduğundan daha uzun bir mesafede birbirleri ile iletişimde kalmalarını sağlar. Aynı zamanda ortamda bulunan İnternet’in de sinyal gücünü artırır. Bazı cihazlar dış alanda bazı cihazlar iç alanda daha etkin kullanılır.
MR – Wireless Lan Ailesi: Cisco Meraki MR serisi ilk kurumsal sınıf bulut yönetimli WLAN access point ürün serisi. Kurumsal ortamlar için özel tasarlanmış cihaz ailesinden oluşuyor. Gelişmiş 802.11ac ve 802.11n ve WiFi – 6 teknolojilerini kullanıyor. basitlikten ödün vermeden güçlü çözümler sunması global çapta ürünün hızla yaygınlaşmasını sağlıyor. Detaylar için Cisco Meraki MR ailesi Data Sheet’i
Cisco Meraki MR42
Cisco Meraki MR42 ile ilgili resmi dokümana tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bulut tabanlı olan cihaz 3X3 MU-MIMO 802.11ac access point’tir. Yeni nesil dağıtımlar için tasarlanmıştır. Okullar, hastaneler, ofisler, mağazalar ve oteller için performans sunar ve kolay yönetilebilirdir. MR42 ile ilgili Cisco’nun arkasında durduğu en önemli konulardan biri de ses ve yüksek çözünürlüklü video gibi kullanımlar için yüksek yoğunlukta cihazlara dağıtımı yapacağı garantisi yani çok yüksek kullanım dahi olsa altyapı yeterli olduğu sürece MR42 tüm cihazlara doğru şekilde dağıtım yapabiliyor.
Cisco Meraki MR46
Cisco Meraki MR46 ile ilgili resmi dokümana tıklayarak ulaşabilirsiniz. MR42’den farklı olarak 4X4 802.11ax teknolojisine sahip bir erişim noktası (access point’tir) MR42 gibi hastanelerde, okullarda, ofislerde, mağazalarda, otellerde kullanılabilir. MR42 1.9gbps hızına kadar çözüm sağlarken MR46 3.5 gbps hıza kadar çözüm sınar. 2.4 GHz ve 5 GHz sinyal seviyelerine sahiptir. Temelde iki cihazın özellikleri aynıdır ancak MR46 bir üst modeldir diyebiliriz.
Oysa Cisco Meraki altında oldukça farklı türde cihazlar da sunuyor. İç alanda mı, dış alanda mı kullanım sağlanacak, ne yoğunlukta kullanılacak gibi farklı temel sorular, parametreler projelendirmeye dahil oluyor. 30 kişiden az kullanıcı için temel modeller yeterliyken daha yüksek kullanımlar için verim sağlayacak yüksek seviyeli cihazlar gerekebilir.
Örneğin Cisco Meraki MR86 kullanımı wireless verimliliğini ve performansını yerine göre artırabilir “yüksek yoğunluklu, sağlamlaştırılmış kapsama alanı” tanımıyla marka tarafından öne çıkarılıyor. Bu model daha çok dış alanlar için kullanılıyor. Yani tuz, toz ve güneşe daha dayanıklı.
Çok daha basit anlamda çözümler için MR20 gibi cihazlar da farklı projelendirmelerde önerilebilir. Meraki, özellikle WiFi – 6 çözümleri için MR45 ve MR55 önermekte çünkü bu modeller yüksek trafik ekosistemlerinde dayanıklı şekilde çalışabilmekte. İşte bu yüzden projelendirmenizde uzman görüşü almanız sizlere daha verimli ve maliyet kritik çalışma imkanı sunabilir. Farklı cihaz karşılaştırmaları için
Türkiye’nin neresinde olursanız olun tüm sektörlerden Cisco Meraki ihtiyaçlarınız için bizlere ulaşabilirsiniz. Bina teknolojileri, kurumsal network sistemleri ve bulut tabanlı çözümlerde yanınızdayız.