Kamera Sistemi Kurulumu

Bize Yazın

    Kvkk koşullarını okudum, onayladım.

    Güvenlik kamerası sistemleri evlerde, işletmelerde ve diğer birçok alanda iç ve dış güvenliğin sağlanması için kullanılan sistemlerdir. Bu sistemler güvenliği sağlanmak istenen yerlerin etrafına yerleştirilmekte ve her şeyin izlenebilmesiyle birlikte kaydedilmesine de imkân vermektedir. Eski yıllarda çoğunlukla güvenlik sistemleri için analog güvenlik kamerası tercih edilmekteyken şu an farklı özelliklerin de sunulabilmesi nedeniyle yeni modeller daha fazla tercih edilmektedir.

    Doğuş Elektronik Kamera Sistemi, Güvenlik Kamerası, IP Kamera, WIFI Kamera, CCTV Çözümleri

    Doğuş Elektronik olarak, 30 yılı aşkın süredir edindiğimiz proje tecrübesiyle süreç yaklaşımımızı belirliyoruz. Kamera sistemi kurulumu, ihtiyaçlarınızı belirlemek için ücretsiz keşif gerçekleştiriyoruz. İncelemelerimiz sonucu uluslararası standartlara uygun ve maliyet bakımından en doğru şekilde hesaplanmış süreçler yönetiyoruz. Doğuş olarak, uzun yıllar verimliliğini koruyacak kalıcı işlere imza atmayı önemsiyoruz.

    İşbirliği Yaptığımız Markalar:

    IP Kamera Sistemleri

    Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok alanda olduğu gibi güvenlik alanında da gelişmeler yaşandı. Bunun en iyi örneklerinden bir tanesinin ise IP kameralar olduğu söylenebilir. IP kameralar evinizi, iş yerinizi ve güvenliğini sağlamak istediğiniz diğer yerleri uzaktan gözlemleyebilme imkanı tanımaktadır. Bu sayede evinizde veya iş yerinizde güvenliğinizi artırırken yaşanabilecek olumsuz durumlarda ise caydırıcılık özelliği taşımaktadır. Hırsızlık gibi olumsuzlukların yaşanması durumunda ise IP kameralar sayesinde kişiler kolayca tespit edilebilmektedir.
     
    IP kameralar sahip oldukları sensörler sayesinde elde ettikleri görüntüleri internet bağlantısını kullanarak yetkili olan kişilerin akıllı telefon, bilgisayar ve tablet gibi cihazlarına iletmektedir. IP kamera ile çekilen görüntüler dünyanın neresinde olunursa olunsun akıllı telefon, bilgisayar gibi cihazlar ile internet üzerinden rahatlıkla izlenebilmekte ve aynı zamanda ses akışı da duyulabilmektedir. Bu kameraların kontrolü uzaktan da kolay bir şekilde yapılabilmektedir.
     
    Doğuş Elektronik olarak sizler için sunduğumuz güvenlik kamerası çözümleri sayesinde kendiniz ve sevdiklerinizle birlikte bulunduğunuz yerin de güvenliğini sağlayabilirsiniz. Sizler için sunduğumuz IP (Network) kamera sistemleri hakkında bilgi almak için hemen bizimle iletişime geçin.

    Wifi Kamera

    Geçmişte kameraların çalışabilmesi için bir elektrik kaynağına bağlı olması gerekmekteydi ve  ayrıca veri aktarımı için kablo kullanılmaktaydı. Günümüzde ise iş yerleri veya evlerde kablosuz kamera ihtiyacı meydana gelmiştir. Bu ihtiyaçtan dolayı kablosuz olarak veri iletimi yapabilen güvenlik kamera sistemleri geliştirilerek üretimine başlanmıştır. Geliştirilen bu kablosuz wifi kameraların kolay kurulabilmesi, istenilen yere yerleştirilebilmesi gibi özellikleri ile tercih sebebi olmuştur. Wifi kameralar temelde IP kamera ve analog kamera olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Analog kameralar aynı zamanda CCTV olarakta bilinmektedir. IP kameraların kurulum aşamasında kablolu kameraların kurulumunda olduğu gibi kabloları saklamak için duvar kırma gibi herhangi bir işleme gerek kalmamaktadır.
     
    Kablosuz kameraların herhangi bir bağlantısı yoktur ve bağımsız çalışmaktadır. Wifi kameraların kullanılması sırasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan bir tanesi ise tercih edilen kamera tamamen kablosuz bir model ise batarya kullanılması gerekmektedir. Bu bataryaların doluluk durumunun ise sürekli kontrol edilmesi gerekmektedir.

    IP Kamera ve CCTV Kameranın Karşılaştırılması

    • IP kamera ile internete bağlı bir bilgisayardan görüntüyü izlemek veya herhangi bir ayar yapmak için  konum farketmeksizin erişebilmek mümkündür. CCTV yani analog kameraya uzaktan erişim sağlayabilmek mümkün değildir.
    • IP kamerada görüntü kalitesi yüksektir. Analog kamerada görüntü kalitesi nispeten daha düşüktür.
    • Analog kameralar koaksiyel kablo ile daha geniş bir alanda kullanılabilir iken IP kameraların menzili sınırlıdır.
    • IP kameralar üzerlerinde bulunan HD karta kayıt yapabilmektedir. CCTV kameraların kayıt yapabilmesi için DVR denilen cihazlara ihtiyaç duymaktadır.
    • Kablo çekmenin zor olduğu yerlerde analog kameranın kurulumu ve kullanımı IP kameralara göre daha zordur.

    IP Kamera Modelleri

    IP kameraların farklı modellerinde farklı özellikler bulunmaktadır. Bu sayede farklı kullanıcı talepleri de karşılanmaktadır. Bazı modeller iç mekan kullanımı için uygun olurken bazı modeller ise dış mekanlarda da kullanılabilmektedir. IP(Network) kameraların modelden modele göre görüntü kalitesinde de farklılık bulunmaktadır. Bazı IP kamera modelleri sadece 720p görüntü kaydı sunabilirken bazı modeller ise HD görüntü kalitesi sunmaktadır.
     
    IP kamera modellerinde en önemli özelliklerden birisi ise hareketi algılayabilmeleri ve bu sayede izleme yapabilmeleridir. Bu özellikleri sayesinde ise bu modeller ön plana çıkmaktadır. Diğer bir önemli özellik ise uygulama üzerinden manuel olarak kameranın yönünün ayarlanabilmesidir. Ayrıca ses desteği olmayan modeller bulunmaktayken ses desteği sağlayan seçenekler de bulunmakta ve tercih edilmektedir.

    Sıkça Sorulan Sorular

    Güvenlik kamerası fiyatları, projenin ihtiyaç duyacağı donanıma göre değişmektedir. Gece görüş özelliği gibi farklı özellikler fiyat farklılıklarına sebep olur. Uzman kadromuz tüm sorularınızı yanıtlamak ve sizlerle en doğru projeleri üretmek için bekliyor.

    Gece Görüşü, Çözünürlük, WDR, BLC, DNR, LENS, Doğa Koşullarına dayanıklılıkYukarıda bahsettiğimiz tüm değişkenlere ek çok farklı değişkenler bulunmakta. Projenin alanı, kullanım şekline göre ihtiyaçların doğru belirlenmesi çok önemli. Bu nedenle sizlerle iletişim kurmak için bekleyen bir ekibimiz bulunuyor.
     
    https://dogus.com.tr/iletisim/ Sayfamızdan yada sales@dogussaha.com mail adresinden bizlere ulaşabilirsiniz.

    Hastane, tıp merkezi, poliklinikler, sağlık ocakları gibi alanların tümünde güvenlik kamerasına ihtiyaç duyarız. Hastanelerde mevzuat gereği hasta mahremiyeti gözetilerek ip kamera ve güvenlik kamerası yerleştirilebilir. güvenlik kamerası seçimi ise ihtiyaca göre belirlenir örneğin kafeterya, fuaye alanları, giriş çıkışlar, bankolar idari katlar gibi alanlar mutlaka izlenmelidir. Projenizle ilgili maliyet ve diğer kalemleri detayları merak ediyorsanız hızla iletişim kurabilirsiniz.

    Fabrika güvenlik kamera sistemleri, şirketinizin bekası açısından önem arz ettiği için zorunluluktur. Günümüzde, güvenlik personeli maliyetlerini de düşürdüğü ve kayıt avantajı sunarak istenmeyen olay sonrası kanıtlar sunduğu için hemen hemen her tesiste tercih edilir. Burada dikkat edilmesi gereken donanımın sayısı, bölgelerin tespiti, gece görüşü, donanımlar arası haberleşme örneğin kapalı devre mi yoksa wifi mi gibi konular önemlidir. Tüm konularda uzman ekibimiz projenizi inceliyor ve maliyet bakımından en uygun çözümü sizlere sunuyor.

    Kamera tipleri İç mekan ve dış mekan olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Her kameranın dayanabilmesi gereken dış etken türleri farklılık göstermektedir. Aralarındaki temel ayrım burada ortaya çıkmaktadır.
     
    Örneğin dış mekan kameralar her türlü iklim koşullarında ve değişen ışık koşullarından etkilenmemesi gerekmektedir. İç mekan kameralar ise dış mekan kameralara göre daha küçük, daha hafif ve daha az müdahalecidir.
     
    CCTV kamera türleri:
     
    1. Dome CCTV Kameralar
    2. Bullet CCTV Kameralar
    3. C Montajlı CCTV Kameralar
    4. PTZ (Pan Tilt & Zoom) Kameralar
    5. Gündüz/Gece CCTV Kameraları
    6. Kızılötesi/gece görüşlü CCTV Kameralar
    7. Ağ/IP CCTV Kameraları
    8. Kablosuz CCTV Kameralar
    9. Yüksek Çözünürlüklü (HD) CCTV Kameralar

    Bir nesnenin katı ve sıvılara karşı sahip olduğu koruma düzeyine IP koruma sınıfı denilmektedir. Yani IP koruma düzeyi güvenlik kameralarının dış etkenlere karşı koruma derecesini belirtir. IP iki rakamdan meydana gelmektedir. Birinci rakam 0-6 arasında olmakta ve güvenlik kamerasının katı cisimlere karşı koruma derecesini, ikinci rakam ise 0-8 arasında olmakta ve kameranın suya karşı koruma derecesini belirtmektedir. IP65, IP66, IP67 gibi güvenlik sınıfları bulunmaktadır. Örneğin IP66 numarasına sahip bir güvenlik kamerası suya ve hava koşullarına karşı dayanıklıdır ve dış mekanlarda kullanılabilir. IP67 güvenlik kamerası suya batırılmaya karşı dayanıklıdır. IP65 kameralar ise düşük düzeyde gerçekleşen basınçlı su püskürtmelerine karşı dayanıklıdır.

    Güvenlik kameraları büyük miktarda video kaydı yapmaktadır. Bu kayıtlar her zaman tamamıyla izlenememektedir. Bu nedenle bazı güvenlik olayları gözden kaçmakta ve bazı şüpheli davranışlar gözden kaçabilmektedir. Bundan dolayı video analizi gelişmiştir. Video analizi ile video akışında algılanan kişi, araba ve diğer birçok nesnenin görünümü ve hareketini listelemek için kullanılmakta ve videoda olanlara dair açıklamalar yazılımlar ile otomatik bir şekilde oluşturabilmektedir.

    1. Yüz tanıma
    2. Kalabalık Algılama
    3. Kişi Takibi
    4. Hareket takibi
    5. Nesne İzleme
    6. insan sayma
    7. Hareket algılama