Akıllı Bina Otomasyonları

Bize Yazın

Akıllı Bina Otomasyonu yani diğer bir adıyla HVAC (Heating Ventilating and Air Conditioning) otomasyonu kelime anlamı olarak ısıtma, havalandırma ve iklimlendirmeyi kapsar.

Akıllı Bina Otomasyonu

Akıllı bina otomasyonu: Yangın algılama söndürme, ip telefon, kartlı geçiş, güvenlik kamerası, iklimlendirme gibi konuları daha öncede belirttiğimiz gibi bir arada topladığından maliyet kritik bir çözümdür ve uzman eller tarafından oluşturulmalıdır. Bu yüzden Doğuş Elektrik olarak  600’ü aşkın başarılı veri merkezi projemiz ve 34 yıldan fazla tecrübemiz ile sizlere bu konuda da en doğru hizmeti veriyor olası tehlikelere karşı koruma sağlıyoruz.

Diğer bina otomasyon sistemleri gibi, akıllı bina otomasyon sistemi sayesinde de tüm sistemler birbirilerine bağlanarak tek bir noktadan kontrol edilirler. Akıllı Bina Otomasyonu binanın akıllı olma, daha konforlu ve verimli bir yer haline dönüşmesine olanak sağlayan sistemlerdir. Böylece binanın tümüne hakim olunarak müdahale edilebilir. Verimi oldukça yükseltmesinden ötürü fazla tercih edilen ve faydalanılan bir sistemdir.

Hırsızlık, yangın, gaz kaçağı olası yaşanabilecek su kaçakları gibi insan yaşamına veya binaya zarar verebilecek tüm tehlikelere karşı koruma sağlar. Riskli durumlara karşı, sunduğu üstün güvenlik hizmeti ile kalkan konumundadır. Akıllı bina otomasyonu tek noktadan tüm kontrolü sağlaması bakımından süreçlerin iyi işlemesini sağlama anlamında çok önemlidir ve günümüzde bu otomasyonların yapılarda kullanılması elzemdir.

Özellikle veri merkezlerinde yaşanabilecek yetkisiz geçişler, herhangi güvenlik sorunları, enerjinin verimsiz kullanılması, iklimlendirme gibi konuların tamamı kritiktir. Yangın gibi afet durumları ise çok ciddi çok yönlü sonuçlar doğurabilir.

Otomatik yangın algılama ve söndürme sistemleri, içerisinde önemli veriler bulunan sunucu odaları gibi odalara döşendiği gibi yerlere döşenebilir. Ayrıca ince işçilik gerektiren kablo kanalları, güç odaları, bilgi-işlem merkezleri ve elektrik panoları gibi yerlere de döşenerek yangın ihtimalini en aza indirmekle görevlidirler.

Güvenlik kamerası sistemleri, evler ve işletmeler gibi pek çok yerde iç ve dış güvenliği sağlar. Güvenliği sağlanılması istenen bölgeye yerleştirilip kurulum sağlanarak her şey izlenilmeye başlanabilir. Ayrıca kaydetme imkanı da sunar. Güvenlik Kamerası, IP Kamera, Wifi Kamera, CCTV Çözümleri bu sistemler için üretilmiştir. Uluslararası standartlara uygun ve maliyet konusunda en doğru hesaplamalara sahiptir.

IP telefon işletmeleri modern çalışma ortamlarında çok daha verimli bir hale getirebilmek için daha geniş bir işlevsellik ve yetenek yelpazesiyle güçlendirmektedir. Telefon sistemleri güncellenmek ve bu işlem yapılırken maliyet tasarrufu sağlanmak istendiğinde IP telefon ağı iyi bir seçenektir. Bu sayede İletişim rahatlıkla sağlanır ve her yere kablo çekilmesine gerek kalmaz. IP telefon ağını kullanabilmek, arama yapabilmek ve arama alabilmek için internet kullanılır. Böylece kullanıcılar işletmede bulunan diğer IP telefonlar ile ücretsiz İletişim kurabilirler.

Kartlı geçiş sistemleri, özellikle iş yerlerinde personel takibinin yapılabilmesi adına olanak tanıdığı gibi kampüs ortamında da tercih edilen bir sistemdir. Belirlenen kişiler dışında yetkisi olmayan kişilerin girişleri de engellenerek binanın akışı kontrol altında tutulabilir. Kartlı geçiş sistemleri parmak izi, yüz, iris tanıma ve avuç içi damar tanıma gibi biyometrik sistemler ile entegre bir şekilde çalışabilmektedir.

Diğer Çözümler: Günümüz teknoloji çağında her gün yeni hizmetler ortaya çıkmaktadır aydınlatma otomasyonları ve farklı hizmetlerle ihtiyaçlarınıza uygun akıllı bina otomasyonu sistemleri oluşturmanızda en başından en sonuna yanınızdayız.

Akıllı Ev Otomasyonu

Akıllı Ev Otomasyonu, akıllı bina otomasyonu içerisinde akıllı ev teknolojisi olarak da bilinir. Isıtma ve aydınlatma gibi sistemleri uzaktan izlenerek yönetimini sağlayan bir sistemdir. Birbirine bağlı olarak kullanılan tüm cihazlar sistem içerisinde tek bir noktadan kontrol edilebilmektedir.

Ayrı ayrı çalışan cihazlar yerine, akıllı bir ev denetliyicisi tarafından kontrol edilen evdeki tüm aygıtlardan, girdiler alınıp gerekli komutlar verilebilir. Böylelikle her şey kontrol altında olacaktır.

Akıllı Fabrika Uygulamaları

Akıllı Fabrikalar, sundukları akıllı bina otomasyonu hizmetleri ile üretimin durma süresini en aza indirir ve enerji verimliliği sağlarlar. Yaşanabilecek tüm israflar ortadan kaldırılmış olur. Operasyon ve verimlilik düzeyi bakımından bugüne kadar ulaşılmamış seviyede hizmet vermektedir.

Akılı Fabrika Uygulamaları, gerçek zamanlı üretim kararları verilebilmesi adına verileri toplar ve analiz eder. Elde edilen verilere göre makineler harekete geçmektedir.

Gelişmiş ve daha yüksek verimlilik, daha iyi ürün kalitesi sunan 4.0 Endüstri, bilişim teknolojileri ile sanayiyi bir araya getirmeyi hedefler. Ve cihazların ortak bir İletişim ağı üzerinden birbirileri ile iletişim kurabilmesini ilke edinir.

Nesnelerin interneti, bulut bilişim, büyük veri ve yapay zeka gibi birçok alt başlığı olan bir sistemdir. Bu teknolojilerin amacı temelde, daha az maliyet ile daha fazla üretimin sağlanabilmesidir. Makinalar birbirileri ile entegre bir şekilde çalışırlar, verileri analiz ederler ve gerekli durumlarda insanlara bildirebilirler.

Akıllı Depo Uygulamaları

Akıllı Depo Uygulamaları, insan hatasını en aza indirmek için tasarlanmış uygulamalardır. Deponun içerisinde bulunan ürünlerin sayısını, çeşidini her zaman en yüksek doğrulukla belirler. Barkod sistemi kullanması, geleneksel sistemlerden ayrışarak daha doğru bilgi aktarımı yapılmasını sağlamaktadır. Akıllı Depo Uygulamaları sayesinde, ürünlerin bulunduğu raflara özel yazılım ve donanımlar eklenebilir. Böylece ürünlerin ağırlıkları kontrol edilir ve ağırlıklar belirli bir sınırın altına düştüğünde çalışanlar bu konuda uyarılabilirler. En doğru stok kontrolu sayesinde süreçler adım adım kontrol altında tutularak ilerlenir, olası yaşanabilecek aksaklıklar engellenir.

Sistemin işlemeye başlaması için öncelikle özel olarak dizayn edilmiş ve kategorilendirilmiş raflara ürünlerin yerleştirilmesi gerekir. Akıllı depo sistemleri bu ürünleri kontrol eder ve çalışanlar barkod sistemini kullanarak bu ürünleri kaydedebilir. Sisteme kaydedilen kayıtlar internet üzerinden erişime her zaman açıktır. Bu sayede müşteriler almak istedikleri ürünün stoklarda bulunup bulunmadığını istedikleri herhangi bir anda öğrenebilir ve insan kaynaklı hatalar en aza indirgenir. Sunulan hizmet kalitesi üst seviyelere taşınır.

Akıllı bina otomasyonu; Akıllı fabrika, üretim tesisi gibi pek çok depo içeren yerde kullanımı yaygın uygulamalardır.

Kampüs Uygulamaları

Kampüs Uygulamaları, öğrencilerin ve kampüsün ihtiyaçlarına yönelik daha akıllı ve daha güvenli hizmet sunulmasına olanak sağlayan uygulamalardır. Güvenlik kontrol sistemleri ile öğrenci yönetim sistemleri birleştirilerek giriş-çıkış güvenliği sağlarlar.

Özetle bina otomasyonu Kampüs, veri merkezi, okul, hastane, ev, depo, fabrika ve pek çok farklı alanda yönetim faaliyetlerini kolaylaştırır, maliyetleri düşürür, afetlere ve kazalara karşı koruma sağlar. Bu nedenle projelerinizin en başında modern ihtiyaçlara uygun, modern çözümler sunan çözümleri planlarınıza dahil etmenizi öneririz.